Paket till Hönsen

När lantbutiken ville använda min Instagram bild på sina sociala medier fick jag äntligen tummen loss och beställde hem 2 nya foderautomater som jag dragit ut på länge.


Nitro som älskar paket skulle givetvis vara med och öppna, det kunde ju varit något åt han.Men det var det ju inte, det är till hönsen.
Så skönt att kunna hänga upp dessa i de sista grupperna så alla har hängande foderautomater. Det betyder att det inte kommer bli mer skit och spån i fodertrågen.


Skånska blommehöns

Här kommer en bildbomb på mina Skånska blommehöns.
Tyvärr gick det inte att ladda upp alla bilderna , en del vändes på fel håll vid uppladdning och jag vet inte riktigt vad det beror på. Om orsaken är att fotot kanske är större än en vis mb. 
 
 

 
 


 
 
 

Sysav fynd

Jag tror det är rätt så många som tittar på Mandelmanns gård på tv4. En höjdpunkt är när Gustav ska till soptippen och göra fynd.

Idag gjorde vi ett fynd, pappa och jag.

Först körde vi en omgång brännbart. Sedan fylldes släpet med jord/skit från hönsgården. Jag skulle behöva en jordfräs för att vända på jorden. Det har inte blivit gjort på flera år så det är som en hård tjock hinna över hönsgården. Men nu har vi startat projektet - hyvla bort det övre lagret. Det är inte gjort på en timme eller två.

Nåväl, vi fyndade denna söta tupp. 
Perfekt prydnad i fönstret i hönshuset.