• En fotograf i hönshuset


Äntligen är den här. Boken jag har längtat efter länge. Jag har fått äran att svara på några frågor och medverka i boken. Ska bli kul att läsa igenom den. Jag har redan börjat men än är det mycket kvar att läsa. Och wow säger jag , vilka fantastiska bilder & texten är intressant ! Återkommer med en recension sen.Wilma ♡

En uppdatering om Wilma

Natten har gått bra. Det tog en stund för henne att komma till ro i inhägnaden av kompostgaller. Mycket oro pga tratten. Jag tog ner hennes korg i plast med dynan och den var hon inte alls bekväm med att ligga i. Hon blir som en staty när tratten slår emot gallert eller korgen så korgen åkte bort och dynan fick läggas på golvet brevid madrassen. Ändå la hon inte sig så jag fick lägga mig hos henne en stund tills hon kunde koppla av och komma till ro. 

Nu på morgonen när vi vaknat har hon ätit en hel portion och druckit, så allt är som det ska. Jag var orolig igår för hon kissade inte förens sent på kvällen. Men bajsade gjorde hon ganska tidigt, på första rundan ut efter att vi kommit hem.

Jag har även öppnat upp så hon kan gå på större yta om hon vill - ut i trapphallen. Har täckt för så hon inte kan springa upp i trappan såklart.

Senare ikväll ska vi dra bort omläggningen på magen och såret ska tvättas vid behov. Medicin har hon fått och ska ha 2 ggr om dagen. 


Hemma igen ♡

Det var riktigt jobbigt att stiga upp i morse och köra bort till kliniken. Trötta som tusan var vi pga lite och dålig sömn. Wilma lämnades över kl 8 och hon hängde med Vetrinären utan att säga hejdå till oss. 

Sedan hämtade vi hem henne vid 13.30 samt en säck foder för övervikt. Sedan ska hon byta till ett annat foder för att hålla en stabil vikt. Nitro behöver också gå ner ett par kilo så han får följa trenden nu. 

Hon får inte lov att hoppa och studsa. Korta koppel promenader är helt ok. Hon får inte sträcka ut på magen genom att hoppa in i bilen, upp i säng eller soffa så nu har vi fått skärma av med kompostgaller. 

Det blir nog två jobbiga veckor framför oss med tanke på att hennes trötthet kommer avta och hon blir mer pigg och livlig. Men vi tar en dag i taget och just nu är maten det vi måste kämpa med mest för hon äter jätte dåligt & har gjort det ett tag pga skendräktigheten. 


Nitro är lite tjurig. Han får inte leka med Wilma men uppmärksamhet är han bra på att söka, vår lilla fjant. Är det inte genom leksaker så är det skall & prat som gäller. Annars sitter han gärna uppe i ansiktet på oss och pussar är han heller inte snål med ♡