Ny omgång foder

Herregud vad jag är glad över att vi hämtade hem pallen med foder igår och inte väntade. Det hade varit katastrof att sysselsätta sig med det en dag som denna med snöstorm.


Vattnet i hönshuset har frusit både igår och idag. Jag fullkomligt älskar snö men det blir genast så mkt jobbigare med djuren när det är minusgrader. Jag har 7 boxar/burar som ska ha vatten i olika mängd. Tack och lov för egen brunn och vattenpump. Den har varit min räddning dessa dagar då kranen utomhus fryst till is. Det har räckt med 2 hinkar varmvatten inne ifrån för att det frusna skulle smälta sedan har jag kunnat fylla på med nytt vatten igen.


De är så söta

10 kycklingar mer eller mindre i tvättstugan spelar ju typ ingen roll. Ikväll har 10 stycken flyttat på gott & ont. Nu har jag ca 40 stycken kvar att föda upp, de blir till salu så småningom. 


Kycklingfeber?

 
 
Jösses vad kycklingar jag fått! Jag har tappat räkningen. Jag tror att det är 50 stycken. Just nu bor de i tvättstugan så jag kan se att de lär sig äta och dricka ordentligt innan de åker ut i hönshuset.
Om 2-3 månader söker de nya hem.
 
Blå koppar maran kycklingar
 
 
Svart koppar maran kycklingar
 
 
Skånska blomme kycklingar
 
 
Det är så roligt när man får lyckade kläck. Skönt att mina avelsägg har så hög befruktning.