Maran ägg

Maran ägg från den stora rasen har böjas samlas. Jag är så nyfiken på befruktning. Jag la in ett ägg i min kläckte när jag startade den och det visade sig vara befruktat. Tror ni inte jag ångrar mig nu att jag inte stoppade i fler. Nästa kläcker fyller jag med stora istället. Iallafall med så många som jag hinner få ihop tills dess. Men jag har nån vecka på mig att samla så jag lär ju få ihop en dussin ägg. Får ca 1-2 om dagen.

Små söta lappar

Har man inte att göra så skaffar man sig. Jag har suttit och klippt grillpinnar och klippt ut lappar som jag tejpat på för att kunna veta vad det är för frö jag planterat. Det är massor av sorter att hålla reda på vilket ska bli väldigt spännande att se vad det blir av allt till slut. I fredags kom alla chilifröer under jord och idag planterades tre olika sorters majs.
 
 

Lysa ägg.

Idag är det dags att lysa ägg ute under dvärg kochin hönan och här inne i kläckaren. Antingen blir det en besvikelse eller så blir det en trevlig överraskning. Att lysa ägg för att kontrollera befruktning är om att öppna ett paket man inte har en aning om vad som finns i, nästan som julafton.