Valborgsfirande

Idag är det några nära & käras födelsedag.


Vi var en sväng på minneslunden för att grattulera min morfars tvillingbror.

Mormor finns på samma kyrkogård så henne var vi givetvis också hos. ♡ Aldrig jag skulle missa henne, så enormt saknad. 

Och Susanne, en av mina bästa vänner fick höra på en kort snutt av dålig sång i telefonen. Haha. Hoppas du fick en bra dag med familjen. 

Och morfars födelsedag får inte glömmas, givetvis blev det ett samtal till honom med. Han berättade historier om hans faster som hade en hönsfarm med 500 höns. Wow. Morfar var runt 10 år och hjälpte till där ibland tillsammans med sin 5 år äldre kusin. 

Hoppas ni alla haft en mysig Valborg.
Glöm inte trycka på hjärtat ❤ Hälsningar Anna 

Mineral sten

Idag var vi och hämtade en pall foder till hönsen. Och under tiden vi väntade på att pallen skulle packas så tittade vi runt lite och fann denna mineral sten. Egentligen gjord för industri höns om jag förstod det rätt, men den skulle kunna vara bra för mina djur i stora gruppen som pickar på varandra och blir av med en hel del fjädrar. Vissa hönor ser ju inte kloka ut medans vissa är super fina.  


Finns det någon som har testat?


Samma intresse

Vi väntar hem en ny box till vårt Internet, verkar ta en himla tid. Eller nja, helgen kom emellan. Får blogga via mobilen istället men det går lika bra.

10 st unghöns har idag flyttat hemifrån 1 blomme tupp med 5 blomme hönor mot Dalby och 4 blå koppar maran hönor åt ett annat håll.

Tycker det är så kul att prata med människor som kommer för att köpa djur eller ägg. Antingen lär man sig något nytt eller så delar man med sig av sin egna kunskaper eller historier.


Glöm inte trycka på hjärtat ❤ Hälsningar Anna